Pratico
Vaša korpa

Od 01.02. moguće preuzimanje u Pošti, po ceni od 200 din do 0,5kg!

Uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja i kupovine


Korišćenjem internet stranice www.pratico.rs i online kupovinom, prihvatate Uslove Korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate. Pratico.rs zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune Uslova Korišćenja.

Ovaj veb sajt omogućila Vam je Proizvodnja ostalih odevnih predmeta i pribora „Pratico“ sa sedištem u ulici Milovana Gušića 26, 34000 Kragujevac, Srbija.

Artikli koji se prodaju putem internet sajta www.pratico.rs poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom i održavanjem koja je definisana u deklaraciji.

Prodavac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru, koji se utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom.

U slučaju nesaobraznosti robe ugovoru, kupac ima pravo da izjavi reklamaciju na način kako je to definisano Pravilnikom o postupanju po reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet (on line) prodavnice. Više o načinu reklamacije i povraćaju robe kupac može videti u posebnom odeljku /Reklamacija i povraćaj robe/.


Autorska prava

Sve što se nalazi na stranicama www.pratico.rs jeste pravo Prodajnog servisa ove internet prodavnice. Zabranjeno je bilo kakvo prezuimanje materijala i fotografija sa ovih stranica bez pismenog odobrenja Prodajnog servisa pratico.rs. Bilo kakvo kršenje ovih uslova može dovesti do krivičnog gonjenja osobe-a koja je prekršila ovu zabranu. Korisnik može sa internet stranice www.pratico.rs preuzimati, popunjavati i čuvati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje lične upotrebe bez prava javnog prikazivanja.

Komunikacija i komentari Korisnika

Korisnik putem internet stranice www.pratico.rs ne sme objavljivati bilo šta nezakonito, uvredljivo, vulgarno, lažno se predstavljati i ostvarivati lažno registrovanje u ime trećih lica. Prodajni servis internet prodavnice www.pratico.rs zadržava pravo, da u slučaju zloupotrebe, uskrati pravo korišćenja veb sajta www.pratico.rs svakom Korisniku bez navođenja razloga.

Odricanje od odgovornosti

Svaki Korisnik koji poseti i koristi www.pratico.rs je isključivo odgovoran za svoju računarsku opremu, uključujući celokupan hardver i softver koji poseduje i upotrebljava, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korišćenje pomenute internet stranice. Prodajni Servis pratico.rs isključuje svaku odgovornost za bilo kakva oštećenja opreme i drugih stvari krajnjeg Korisnika koja eventualno mogu nastati kao posledica korišćenja internet stranice www.pratico.rs.

Postupak i uslovi kupovine na www.pratico.rs

Svaki Korisnik pre započinjanja procesa kupovine, može se detaljno informisati o svakom željenom artiklu (opis, dostupne veličine, cene). Jednostavnim klikom na dugme "Dodaj u korpu" Korisnik je odabrao artikal/e koji želi da poruči. Dalji postupak poručivanja nastavlja se u samoj korpi, klikom na dugme "Plaćanje". Radi jednostavnosti i sigurnosti poručivanja i dopreme odabranog artikla, Korisnik prolazi kroz proceduru poručivanja prateći jedan po jedan korak. Korisnik završava proces poručivanja prijemom email-a sa potvrdom porudžbine od strane internet prodavnice pratico.rs.

Plaćanje poručenih artikala omogućeno je na dva načina (opštom uplatnicom ili plaćanje pouzećem), a izbor se vrši u procesu poručivanja.

Dostava

Dostava poručenih artikala vrši se kurirskom službom Post Express ili Aks, u periodu do 7 radnih dana. Detalji o troškovima dostave opisani su na stranici Informacije o dostavi.

Reklamacija i zamena kupljene robe

Kupac ima pravo na reklamaciju i zamenu robe u sledećim slučajevima:

  • Kada je kupcu isporučena pogrešna roba
  • Kada roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u procesu transporta

Roba će u pomenutim slučajevima biti zamenjena posle povraćaja od strane Kupca i uvida u stanje robe. Troškove ponovnog slanja robe, nakon reklamacije, snosi Prodavac.

Saglasnost sa Uslovima korišćenja

Prilikom naručivanja robe putem internet prodavnice www.pratico.rs potrebno je prihvatiti gore navedene uslove. Samo uz saglasnost Kupaca, proces naručivanja će se obaviti do kraja i Kupcu će biti poslati uslovi plaćanja naručene robe.

Na našoj internet prodavnici koristimo kolačiće. Oni su neophodni radi bolje funkcionalnosti i korišćenja našeg sajta, kao i radi analitike i oglašavanja. Više infomracija o korišćenju kolačića možete videti na stranici "Politika privatnosti". U slučaju da nastavite koršćenje ovog sajta, smatramo da ste saglasni sa našim korišćenjem kolačića.